Verificarea disponibilitatii numerelor de inmatriculare

masini_in_parcareAm avut nevoie recent sa verific disponibilitatea unor numere de inmatriculare. Am cautat pe Internet si am gasit doua posibilitati de verificare.

Prima posibilitate este pe pagina web a Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – www.drpciv.ro. Pt a cauta disponibilitatea unui numar de inmatriculare este nevoie sa va faceti aici un cont pe site. Este nevoie doar de o adresa de email si de alegerea unui parole. Pt a finaliza crearea contului trebuie sa dati click (in maxim 3 zile de la primirea mesajului) pe link-ul primit pe adresa de email introdusa. Apoi introduceti aici adresa de email si parola aleasa si aveti acces la mai multe servicii online:

– Stare emitere permis

– Stare emitere certificat

– Disponibilitate număr înmatriculare

– Testare examen online

– Rezervare examinare

– Calculator taxă specială de înmatriculare

Disponibilitatea numarului de inmatriculare o puteti verifica aici. Introduceti numarul dorit (fara spatii) si textul de verificare, iar apoi apasati butonul Verificare. Informatia o primiti sub forma “Numarul ……… este / nu este disponibil la data de ………… ora …….”.

Rezultatul verificarii apare pe aceeasi pagina si de asemenea primiti un mesaj pe adresa de email introdusa de dvs cind v-ati autentificat.

A doua posibilitate am gasit-o pe pagina www.automobi.ro si aici nu necesita autentificare. Se alege judetul si apoi se introduce intr-un formular cifrele si litere din numar. Apoi se apasa butonul verifica disponibilitatea si se introduce codul de verificare care se afiseaza intr-o imagine.

Rezultatul verificarii apare pe aceeasi pagina si este de forma “Numarul de inmatriculare ………… este deja utilizat.” sau “Numarul de inmatriculare ……. este disponibil.“.Banuiesc ca se utilizeaza baza de date a DRPCIV. Am verificat pe ambele pagini atit numere libere cit si numere ocupate, iar rezultatele au fost identice. Pt numerele ocupate informatia nu este detaliata, adica daca numarul este utilizat la un atovehicul sau este doar rezervat.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *