Muzeul Mobilei din Viena

Muzeul Mobilei din Viena (Colectia Imperiala de Mobilier) – www.hofmobiliendepot.at – este unul din muzeele mai putin cunoscute din Viena.

Muzeul este situat in centru Vienei pe Andreasgasse nr. 7 si este un muzeu foarte special, care initial a fost realizat de imparateasa Maria Terese si in care astazi actorii principali sunt piese de mobilier foarte speciale. O colectie foarte larga de piese de interior sunt frumos aranjate pentru vizitatori.

In general, obiectele sunt din secolul al IX-lea, facand parte dintre lucrurile pe care le-a folosit si imparateasa Elizabeth, cunoscută mai ales sub numele Sisi. Numerosi producatori au imprumutat de aici piese de mobilier pentru filme, intrucat nu in multe locuri din lume se mai pot gasi asemenea obiecte unice si frumoase. Periodic sunt realizate si expozitii speciale, pentru a varia ceea ce turistii pot vedea aici. Locul nu este numai un adapost pentru mobila deosebit, ci prezinta totodata schimbarile care au avut loc de-a lungul timpului in ceea ce priveste design-ul pieselor folosite de austrieci.

Biletul de intrare pt adulti costa 9,50 Euro, pt tinerii intre 6 si 18 ani costa 6 Euro, iar pt studentii intre 19 si 25 de ani biletul costa 8,50 Euro. Cind am vizitat muzeul in 2008 am achizitionat un bilet combinat pt palatele Schonbrunn si Hofburg, iar intrarea in muzeul mobilei a fost gratuita. Nu stiu daca acum mai exista aceasta posibilitate.

Muzeul poate fi vizitat dupa urmatorul orar:

– 10.01 – 14.03.2017 – de marti pina duminica intre orele 10-18, luni inchis

– 15.03 – 29.11.2017 – zilnic intre orele 10-18

Iata mai jos imaginile realizate in 11.07.2008 la Muzeul mobilei din Viena:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *