Sarbatori de Pasti 2018 la Manastirea Bodrog

Ca de obicei am fost prezent si in acest an la evenimentele desfasurate la Manastirea Bodrog cu ocazia Sarbatorilor de Pasti. Am participat in fiecare zi din Saptamina Patimilor la Slujbele desfasurate aici.

In Joia Mare (05.04.2018) de la ora 19 a inceput Denia cu cele 12 Evanghelii. Slujba s-a tinut in biserica noua a Manastirii  Toate imaginile realizate in 05.04.2018 le puteti vedea aici sau aici.

In Vinerea Mare (06.04.2018), incepind cu ora 10 s-a desfasurat Drumul Crucii. Procesiunea s-a desfasurat pe drumul ce leaga Manastirea de localitatea Bodrogu Nou. S-au facut 14 popasuri, prima data la crucile de pe partea dreapta spre Bodrogu Nou si apoi tot pe dreapta dinspre Bodrogu Nou spre Manastire. Pelerinii si Preotii au facut un popas la fiecare cruce, unde s-au citit pericope evanghelice si s-au spus rugăciuni.

Toate imaginile realizate la Drumul Crucii din 06.04.2018 le puteti vedea aici sau aici.

Un scurt film realizat inainte de ultimul popas il puteti vedea mai jos:

Tot in Vinerea Mare (06.04.2018) de la ora 19 a inceput Denia cu Prohodul Domnului. Slujba s-a tinut in biserica noua a Manastirii si apoi s-a inconjurat biserica veche cu Sfântul Epitaf. S-au facut patru opriri si la fiecare oprire s-a rostit o rugaciune. Dupa procesiune, credinciosii prezenti au trecut pe sub Sfântul Epitaf, la intrarea in biserica noua.

Toate imaginile realizate la Prohodul Domnului din 06.04.2018 puteti vedea aici sau aici.

Simbata 07.04.2018 la ora 23:30 a inceput Slujba Invierii in Biserica noua a Manastirii. Biserica noua si curtea Manastirii au fost pline de credinciosi. La ora 24 preotii au iesit din Biserica si au dat lumina la credinciosi:

Un scurt film realizat in fata Bisericii vechi a Manastirii il puteti vedea mai jos:

In continuare Slujba a fost oficiata, conform traditiei, in Paraclisul de vara al Manastirii, fiind prima Slujba oficiata in acest paraclis in 2018.

Duminica 08.04.2018 s-a tinut Sfânta Liturghie din prima zi de Pasti tot in Paraclisul de vara al Manastirii:

Toate imaginile de la Slujba Invierii si de la Sfânta Liturghie din prima zi de Pasti le puteti vedea aici sau aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *